Cât costă o vacanţă în Lefkada?

Locuind în Lefkada pentru câteva luni, m-am ataşat într-un fel aparte de albastrul în trei culori al mării Ionice şi de plajele inedite, încărcate cu legende şi amintiri. Grecii sunt foarte ospitalieri, iar mâncarea grecească este delicioasă. În timp ce visez la plajele Lefkadei, las mai jos câteva informaţii despre costurile pe care să le aşteptaţi dacă plănuiţi o vacanţă pe insulă. Aşadar, cât costă o vacanţă în Lefkada?

1,200€ este suma cea mai mică pe care o familie se poate aştepta să o cheltuie într-un concediu în Lefkada

Perioada: Iulie | Durata: 6 nopţi | Număr persoane:

 

1. Transport cu maşina proprie: 400€ 

Lefkada e uşor accesibilă cu maşina. Se află la 13 ore din Bucureşti şi este conectată printr-un pod de continent, deci nu e nevoie să iei Feribotul. Cei 400 Euro includ benzina: 2.000 de km dus-întors + plimbările pe insulă şi vigneta in Bulgaria. În Grecia nu se plăteşte vignetă, însă sunt destul de multe poduri, drumuri sau autostrăzi la care trebuie să plăteşti 1-2 euro. Drumul în Grecia este foarte bun şi spectaculos.

Aceasta este varianta recomandată, mai ales dacă ai şi bagaje şi/sau copii 🙂 

Nu vă recomand să mergeţi cu avionul:

 • Cel mai apropiat aeroport de Lefkada este Preveza (care este la 30 min de oraş). Nu există un zbor direct până în Preveza, ci cu escală în Atena. Aşadar, nu veţi economisi prea mult timp
 • Cel mai ieftin bilet pe care l-am găsit este in iunie: 230 Euro de persoană, iar în august biletul/persoană depăşeşte 300 de euro
 • În Lefkada este necesar să ai maşină/scooter (autobuzul nu ajunge la plajă), O maşină în Lefkada (închiriere şi benzină), în august, vă poate costa minim 250 euro în plin sezon, după cum puteţi afla chiar de pe site-ul de închirieri din aeroport.

 

2. Cazare: de la 250

 • Luaţi cazarea din timp: cel târziu Ianuarie – Februarie (eu folosesc booking.com)
 • Mergeţi în Iunie-Iulie sau Septembrie. Evitaţi luna August: preţurile sunt  ridicate, iar plajele supra-populate
 • Dacă nu ţineţi morţiş să aveţi vedere la plajă, nu vă feriţi de pensiunile situate în sate, la câţiva KM de orice plajă;
 • În august, aceeaşi familie poate plăti până la 3000 euro. Depinde doar de condiţiile cu care fiecare suntem obişnuiţi. 

 

3. Mâncare: de la 400€

Desigur, vă puteţi întinde oricât cu mâncarea. Însă un buget de 60-70 Euro /zi e suficient pentru o familie cu un copil.

Ce să mănâncaţi: Mousaka (aprox 12 euro), Salată Grecească (8 euro), Kolokithokeftedes (chiftele cu dovlecel – 8 euro), Tiropita/ Hortopita (plăcinte cu diverse 6-10 euro), Saganaki Cheese (6-8 euro), peşte şi fructe de mare (până la 40 euro), iaurt grecesc cu miere şi nuci (6-8 euro) şi desigur Gyros (8-16 euro). Preţurile/ porţie diferă de la o tavernă la alta, preţurile date de mine sunt orientative.

mancare grecia

Trucuri pentru economisire la mâncare:

 • Platourile sunt foarte mari, dintr-un platou pentru două persoane pot mânca lejer 3 persoane
 • Nu vă sfiiţi să luaţi la pachet dacă nu puteţi mânca tot
 • Pe insulă sunt si câteva supermarketuri (chiar şi un Lidl) – puteţi cumpăra de acolo apă, dulcuri sau chiar mâncare pentru micul dejun. Aceleaşi produse sunt mult mai scumpe în staţiuni
 • Cereţi porţii pentru copii. Câteva taverne le oferă la jumătate de preţ, fără să le pună în meniu
 • Nu vă simţiţi forţaţi să lăsaţi bacşişuri generoase (nu sunteţi 🙂 )

4.  Croaziera: 60€ pentru 3 persoane

Dacă staţi o săptămână în Lefkada, vă recomand să mergeţi şi în Croaziera celor 7 insule (sau orice altă croazieră). Puteţi cumpăra bilete de pe internet, din Vassiliky sau Nidri. Este singura modaliatate prin care puteţi ajunge deocamdată la Egremni, cea mai cunoscută plajă din Lefkada, spre care drumul a fost distrus de cutremurul din 2015. Plaja e spectaculoasă şi nu e nici aglomerată de când a devenit greu accesibilă.

Veţi mai vedea Porto Katsiki, o altă plajă foarte celebră, KefaloniaIthaka, peştera Papanikolis din Meganis,  Skorpios, Skorpidi, Sparti, Madouri.

 

4.  Suveniruri, parcări şi alte tentaţii: 90€ 

Nu intru în detalii, însă rar am văzut român plecând din Lefkada fără miere sau ulei de măsline. Şi ar fi poate păcat să o facă.

 

Las aici doar câteva o mostră din frumuseţea insulei (făcută cu telefonul şi needitată), însă voi reveni cu o postare diferită despre cele mai frumoase plaje din Lefkada. 

Lefkada

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *