10 carti de suflet pentru 2019

Ce citesc în 2019 (Partea I)

Stau în faţa clasei, pe un scăunel. Port părul tuns castron şi am o uniformă albastru deschis. Am în mână cartea “Scufiţa Roşie”, o poveste pe care o văzusem de multe ori deja pe diapozitiv. O citesc colegilor mei. Am 4 sau poate 5 ani şi ştiu să citesc cursiv.

Aceasta este una dintre primele mele amintiri, şi una dintre cele mai dragi. Mă defineşte: mereu mi-a plăcut să citesc, iar până la 10 ani absorbisem deja toate poveștile copilăriei și adoram cărțile lui Jules Verne.

Apoi a urmat o perioadă de tăcere. Multe materii și olimpiade au luat locul lecturilor și încet, încet am redus cititul la lectura obligatorie de la clasă. Desigur, mereu am afirmat că îmi place să citesc, însă adevărul e că nu mi-a fost nicicând mai greu să îmi realoc timp pentru lectură.

 

Ce citesc în 2019?

Dau la o parte scuzele de genul ”nu am timp” și schițez lista de lectură pentru 2019. Am pus pe listă 20 cărți. 10 dintre ele sunt pentru sufletul meu: cărți de beletristică. Mi-a luat două săptămâni să le aleg, dar toate cărţile sunt recomandări: ale lui Bill Gates, goodreads sau ale prietenilor, pe care cu capul în pământ recunosc că nu le-am citit până acum. Celelalte 10 sunt cărți de dezvoltare vor fi subiectului unui alt articol.

 

10 cărţi de suflet pentru 2019
1 Odette Toulemonde Et Autres Histoires  Eric Emmanuel Schmitt
2  Jurnalul Annei Frank   Anne Frank
3 Harry Potter and the Philosopher’s Stone  J.K. Rowling
4  Prietena mea genială   Elena Ferrante
5  Momo   Michael Ende
6 Umbra vântului  Carlos Ruiz Zafon
7 Educated Tara Westover
8 The Happiness Project Gretchen Rubin
9  Un barbat pe nume Ove   Fredrik Backman
10 Open: O autobiografie    Andre Agassi

Tu ce citeşti în 2019?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *