Economiseşte în 2018! Etapa I

Ţi-ai propus să economiseşti anul acesta?  Chapeau bas!

De multe ori, însă, ne dorim să stângem bani, fără să fim conştienţi de dimensiunea forţei noastre financiare. Rezultatul este un taget prea înalt, care ne frustrează şi ne demoralizează, astfel încât renunţăm încă din prima lună.

Anul acesta porneşte cu dreptul şi înainte de a pune haotic bani deoparte stabileşte-ţi un plan de economii pe baza celor două varibile: veniturile şi cheltuielile lunare.

Dacă ai o sursă lunară fixă de unde vin banii(de exemplu salariul), partea de venit este destul de uşor de stabilit. Cea care îţi poate da bătăi de cap este componenta “cheltuieli”: nu e suficient să ştii cât cheltui, ci trebuie să ştii pe ce se duc banii tăi.

 

Aşadar, provocarea lunii februarie este

să îţi monitorizezi cheltuielile şi să le pui pe categorii!

Îţi recomand să faci asta în excel pentru a putea face uşor comparaţii şi chiar grafice de evoluţie a cheltuielilor în lunile următoare. Pentru a nu porni de la zero ţi-am pregătit un template uşor de utilizat, în care să notezi, pe categorii, toate cheltuielile lunii februarie. Îl poţi descarca apăsând linkul de mai jos:

Template Buget – Cheltuieli lunare

Reluam discuţia la final de Februarie, când vom evalua cheltuielile şi vom realiza planul de economii pentru lunile urmatoare.

Îţi doresc spor şi conştiinciozitate!

Probleme cu economiile? Eu le tin sub control urmand 2 pasi simpli:
1. Monitorizandu-mi toate cheltuielile
2. Punand…

Publicată de Viata cu buget pe Luni, 25 Iunie 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *