De ce mi-am luat plasă?

4 pungi de plastic am primit azi, fără să plătesc pentru ele: una la pâine, două la piaţă pentru cartofi şi roşii şi una la magazinul de la care iau bobiţe pentru Zoe. Ies din piaţă, îngândurată, ţinând cele 4 plăsuţe: mâncarea pentru Zoe în mâna stângă şi celelate 3 plăsuţe în mâna dreaptă.

Merg la Supermarketul de lângă bloc, iau un iaurt şi o sticlă de ulei. Mă aşez la rând, uitându-mă la standurile de ţigări. Sunt cele mai moderne din tot magazinul: plastic gros, afişe noi şi panouri cu led. Trebuie să fie un business profitabil să îţi poti permite asemenea standuri într-un magazin de cartier. “Bună ziua, pungă?” mă salută casiera.

Zâmbesc şi ridic sprânceana dreaptă în semn de triumf. Nu, mulţumesc!

 

Scot plasa de pânză şi îmi pun acolo toate cumpărăturile. Păstrez doar bobiţele în mâna stângă, plătesc şi ies din magazin. 5 a fost numărul norocos. Nu am reuşit să vin cu plasele mici de acasă – deşi mi-am propus să le refolosesc; sunt conştientă că şi uleiul şi iaurtul sunt tot în ambalaje de plastic. Dar am reuşit să o evit pe a 6-a. Şi pentru mine este o victorie, prin care eu am făcut astăzi un pas către o ţară fără plastic.

Plăsuţa mea de pânză este de la Elvira. E nelipsită din geanta mea. Am chiar și un portofel de mărunțiș asortat.

De ce mi-am luat plasă? Ca să mă ferească de plasele celorlalţi 🙂

plasa reciclata

Extra: Am reciclat plasele pe care le aveam acasă

Inițial planul era sa fac din toate o plasă pe care sa o iau la supermarket. Cum văzusem aici. Dar din cele 4 pungi ale mele a ieșit doar acest suport pentru creioanele colorate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *